(Sz)építsd a környezeted! – közösségi pályázat kisközösségek számára

 

A Kör Alapítvány (az Alapítványról bővebb információ a www.koralapitvany.hu weboldalon található) közösségi pályázatot hirdet (Sz)építsd a környezeted! címmel, veszprémi kisközösségek részére.

Újítsátok fel a játszóteret, ültessetek virágokat, készítsetek raklapból pletykapadokat, vagy épp közösségi kertet. A lényeg, hogy mutassátok meg másoknak is: kis összefogással sokat tehetünk a közvetlen környezetünkért.

Láss, tervezz, rántsd össze a közösséget, oszd meg velünk terveidet és nyerj anyagi támogatást a közösség(sz)építő akciód megvalósításához!

 

A pályázat céljáról:

A pályázat célja, hogy Veszprém városában kisközösségi összefogással környezetszépítő, közösségépítő programok valósuljanak meg. A pályázattal szeretnénk inspirálni kisközösségek létrejöttét, a környezettudatos szemlélet elterjedését és hasonló kezdeményezések, közösségi akciók szervezését.

A pályaművek közzétételre kerülnek a ZöldLak Facebook oldalán, illetve a koralapitvany.hu weboldalon. A megvalósításról készült fotók a Kör Alapítvány kommunikációjában felhasználásra kerülhetnek.

A Kiíró (Kör Alapítvány) nem jelöl ki megvalósítási irányokat a Pályázók számára. Mindezt azért teszi, hogy a támogatásból megvalósuló akciók valóban tükrözzék a megvalósító közösségek igényeit.

 

A beérkezett pályaműveket közönségszavazással értékeljük:

A közönségszavazás eredményeként három helyezettet hirdetünk. A beérkezett pályaműveket a ZöldLak Facebook oldalán külön eseményben tesszük közzé. A pályázatok helyezéséről az eseménybe a kiíró által feltöltött pályaművek (posztok) alatt található “tetszikelések” (lájkok) száma dönt.

 

A pályázat díjazása:

 

I hely: 70.000 Ft

II hely: 50.000 Ft

III hely: 25.000 Ft

 

A pályázati támogatás anyag jellegű költségekre használható fel.

 

Pályázók köre

 

A pályázatra magánszemélyek, kisközösségek jelentkezhetnek. A pályázó vállalja, hogy támogatás esetén a megvalósított környezet (sz)építő eseménybe minimum 15 embert és lehetőség szerint több generációt (középiskolásokat, fiatal felnőtteket, nyugdíjasokat) is bevon.

 

A  pályázat menetrendje

A pályázat a következő menetrend alapján valósul meg:

Pályázat kiírása: 2019.  április 12.

Pályázatok leadásának határideje: 2019. április 26. 23:59

Közönségszavazás ideje: 2019. április 27 – május 2. 12:00

A pályáztató által használt social media felületen közzétett pályaművek közönségszavazatának összegzése és eredményhirdetés: 2019.május 3. 15.00

Közösségi események megvalósulása: 2019. május 4 – június 9.

Események eredményeinek bemutatása a koralapitvany.hu oldalon: 2019. június 17.

 

A Pályázat benyújtásának feltétele

 

– A pályázatra közösségépítő célú, megvalósítható ötlettel lehet jelentkezni.

– A közösségi akciók keretében kézzel fogható, a közösség környezetét hosszú távon (sz)építő produktum kell, hogy elkészüljön.

– A Pályázó vállalja, hogy támogatás esetén az akciót több generáció részvételével valósítja meg, az akcióval minimum 15 főt mozgósít.

– A Pályázó vállalja, hogy az általa szervezett közösségi akció Veszprém város területén valósul meg.

– A Pályázók a jelentkezésük elküldésével kijelentik és szavatolnak azért, hogy jelentkezésük vagy az általuk beküldött ötlet semmilyen szerződést, harmadik személy jogait vagy a jogszabályokat nem sért.

– A Pályázók szintén szavatolják, hogy támogatás esetén kizárólag legális közösségi akciókat valósítanak meg, szükség esetén gondoskodnak a megvalósításhoz szükséges engedélyek beszerzéséről.

 

A pályázat benyújtásának módja – formai és tartalmi követelmények

 

Csak azok a pályaművek kerülnek közönségszavazásra, amelyek megfelelnek minden, a kiíró által támasztott bírálati követelménynek, előírásnak és 2019. április 26. 23:59 óráig benyújtásra kerülnek a az alábbi módon:

– a www.koralapitvany.hu/palyazat weboldalon a “pályázat beadása” menüpont alatt található pályázati űrlap maradéktalan kitöltése;

– 2 db kép küldése a palyazat@koralapitvany.hue-mail címre. 1 db jelenlegi állapotot tükröző fotó + 1db illusztráció a tervezett állapotról

Az űrlap szöveges része, és a fotók együttesen alkotják a Pályaművet, melyet a ZöldLak Facebook oldalán külön eseményben bocsátunk közönségszavazásra.

A Pályázó elérhetőségét és az űrlapban megadott személyes adatait nem tesszük közzé. Ezeket a Kör Alapítvány adatkezelési szabályzata szerint, bizalmasan kezeljük.  Adatkezelési szabályzat elérhető a http://koralapitvany.hu/adatvedelmi-nyilatkozat/linken.

 

Információk – ügyfélszolgálat és értesítés

 

A pályázattal kapcsolatban felmerülő esetleges kérdések megválaszolására az átláthatóság biztosításának érdekében kizárólag e-mailben van módunk. A Kiíró a pályázattal kapcsolatban nem ad telefonon, Messengeren vagy az általa működtetett közösségi médián további információt.

Email: palyazat@koralapitvany.hu

A Kiíró Kör Alapítvány a pályázatok előszűrését követően e-mailben értesíti a Pályázókat értesít a döntéséről és a közönségszavazás megnyitásáról.

 

Veszprém, 2019.04.11.

 

Mátyás Mónika

Kör Alapítvány