Önkéntesség

A „KÖZÖSEN – VESZPRÉMBEN” CÍMŰ PROJEKTNEK KÖSZÖNHETŐEN 3 ÉVEN KERESZTÜL TÖBB, MINT 100 ESEMÉNYEN 5000 FŐ VEHET RÉSZT A CSAKNEM 25 MILLIÓ FORINTOS EU TÁMOGATÁSBÓL.

Az önkéntesség jelentős társadalmi erőforrás közcélok megvalósítása érdekében, a közösségben való gondolkodás egyik alappillére: az önkéntességben juthat kifejezésre a felelősségvállalás, az állampolgári részvétel és a tenni akarás valami hasznosért.

Az önkéntes tevékenység olyan humán erőforrás, amely hozzájárul a helyi társadalom fejlődéséhez, megtartó ereje van és építi a helyi kisközösségeket. Élményekkel ajándékoz meg, de hatása a befektetett önkéntes órákon keresztül akár gazdaságilag is kifejezhető.

Az önkéntesség elősegítheti új ismeretségek, barátságok kialakulását, hozzájárulhat egy szélesebb kapcsolati tőke kialakításához, a megismerés révén csökkentheti az előítéleteket, erősítheti az egymás iránti elfogadást, az önismeret fejlődését. Új kihívásokat, gyakorlati tudást és tapasztalatgyűjtést, a munka világába történő bekapcsolódás lehetőségét jelentheti.

A projekt elsődleges célja alkalmat teremteni az önkéntességre Veszprém térségében: a szervezett önkéntes programokhoz kapcsolódva új szerepekbe próbálhatjuk ki magunkat, barátokat szerezhetünk – miközben társadalmilag hasznos tevékenységeket végzünk egy közösség tagjaként. Önkéntes klubbal, érdekes partnerekhez szervezett látogatásokkal, ifjúsági műhelyekkel várjuk az érdeklődőket. Zöld profilunkhoz kapcsolódóan fenntartható témákat feldolgozó műhelyfoglalkozásokat, filmvetítéseket, gyerekeknek szóló kézműves eseményeket szervezünk. Ezeken a programokon keresztül toborozzuk az önkénteseket, akikkel együtt további zöld akciókat tudunk megvalósítani.

A projekt keretében lehetőséget biztosítunk az önképzésre: nálunk elsajátíthatod a profi fotózás alapjait, ismereteket szerezhetsz a közösségi tervezésről és kommunikációról. A tanultakat önkéntesként ki is próbálhatod programjaink során.

KÖZösen – Veszprémben projekt
Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00987
Szerződött támogatás összege: 25.000.000 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.01.
A projekt módosított befejezési dátuma: 2021.04.30.

A projektről bővebb információ a www.koralapitvany.huoldalon olvasható.

További információ kérhető:

Mátyás Mónika, szakmai vezető, 70/904-77-94,kozpont@koralapitvany.hu

Az EFOP-1.3.5-16-2016-00987 sz. projekt a Széchenyi 2020 program „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” tárgyú felhívása keretében valósul meg, 100%-os, vissza nem térítendő támogatási intenzitással.

Sajtóközleményünk PDF formátumban itt érhető el.