Védőháló a családokért

A „KAPOCS – NEMZEDÉKEK TALÁLKOZÁSA” PROJEKTNEK KÖSZÖNHETŐEN VESZPRÉMBEN ÉS GÁRDONYBAN VEHETNEK RÉSZT AZ ÉRDEKLŐDŐK CSALÁDOK ALAPÍTÁSÁT, MŰKÖDÉSÉNEK TÁMOGATÁSÁT SZOLGÁLÓ ESEMÉNYEKEN. A KÖZEL 40 MILLIÓ FORINTOS EU TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ, KOMPLEX RENDEZVÉNYEK KÖZÖTT MINDENKI MEGTALÁLHATJA AZ ŐT ÉRDEKLŐ ESEMÉNYFORMÁT: NŐI KLUBBAL, NYÁRI TRÉNINGGEL, GYAKORLATI  FOGLALKOZÁSOKKAL VÁRJUK ÖNT IS!

 

A projekt elsődleges célja a család társadalmi szerepének megerősítése, a családi kohézió növelése a krízishelyzetek kezelése, illetve kialakulásuk megelőzése, olyan komplex szolgáltatások nyújtásával, amelyek egyszerre több oldalról és egymás hatását erősítve kezelik a problémákat.

A Kör Alapítvány fő célja a helyi családi közösségek építése, támogatása, illetve a családalapítás előtt álló fiatalok segítése, tanácsokkal való ellátása. Családbarát jellegű kezdeményezések, programok szervezésével, támogató és tanácsadó szolgáltatások, valamint (formális és informális) képzések, csoportfoglalkozások útján erősítik a helyi közösségek tagjai közötti összefogást, a családok közötti szolidaritást, a harmonikus családi élet, a gyermekvállalás és a gyermeknevelés fontosságának tudatosítását. Ennek keretében fiataloknak szóló műhelyfoglalkozásokkal, családalapítást segítő női körrel, női problémákat felszínre hozó női klubbal segítjük a térségben az érdeklődőket. Tapasztalatcseréken, gyakorlati foglalkozásokon, több napos nyári tréningen vehetnek részt térségben élők.

Projektünkben a családbarát értékrend mellett a környezeti fenntarthatóság alapvető ismereteit és a témához kapcsolódó gyakorlati tanácsokat, ötleteket is beépítjük. Programjaink fenntartható módon kerülnek megvalósításra.

A projekt eredményeképpen a társadalomban újra megerősödhet, általánossá válhat a családbarát értékrend, kiegyensúlyozottabb lesz a családok működése.

  Kapocs – nemzedékek találkozása projekt
Projektazonosító: EFOP-1.2.1-15-2016-00849
Szerződött támogatás összege: 40.000.000 Ft
-A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.01.
A projekt módosított, tényleges befejezési dátuma: 2019.04.18.

 

A „Kapocs – nemzedékek találkozása” című, EFOP-1.2.1-15-2016-00849 sz. projekt a Széchenyi 2020 program „Védőháló a családokért” tárgyú felhívása keretében valósul meg, 100%-os, vissza nem térítendő támogatási intenzitással

A projektről bővebb információt a www.koralapitvany.huoldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Mátyás Mónika, projektmenedzser, 70/904-77-94, kozpont@koralapitvany.hu

A sajtóközlemény PDF formátumban itt érhető el.