Zöld energia

ZÖLD ENERGIÁVAL FOGLALKOZÓ LAKOSSÁGI SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAMUNK GYAKORLATIASAN JÁRJA KÖRBE AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉS A MEGÚJULÓ ENERGIA TÉMAKÖREIT.

Interaktív, tematikus sorozatban dolgozzuk fel az energia témáját és ezekben többféle módszerű esemény közül választhatnak az érdeklődők: klubfoglalkozás jellegű előadáson, nyitott napon, bemutatón és barkácsoló workshopon is részt lehet venni. A résztvevők az eseményekre gyerekekkel is érkezhetnek, így egyszerre zöldülhet az egész család.

A témákat úgy választottuk ki, hogy azok illeszkedjenek a zöld témákra érzékeny lakosság érdeklődéséhez:  nőknek az energiatakarékos háztartási berendezésekről, az építkezést tervezőknek a napelemekről, napkollektorokról tartunk előadást; a fiatalokkal arról beszélgetünk, hogyan lehet energiatudatosan „kütyüzni” ill. a sokakat érdeklő „smart home” témáról is lesz szó. Nyitott napon mutatjuk be a napelem-rendszerünket és a résztvevőkkel végigszámoljuk, mekkora napelem-rendszerrel tudják kiváltani a háztartásuk fogyasztását. Utólagos nyílászáró-szigetelési bemutatót tartunk és a szigetelni vágyóknak ingyenesen kölcsönözhető gépet biztosítunk.

Gyerekeknek napenergiáról szóló kézműves foglakozásokat tartunk és a diákok egy online vetélkedőn mérkőzhetnek meg egymással: energiatakarékossággal, megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tudásukra és véleményükre vagyunk kíváncsiak. A projekt keretében ellátogatunk egy gyárba, ahol a csapat megnézheti, milyen alapanyagokból, hogyan készülnek a napelemek.

Projekt: Zöld energia: tények és trendek a ZöldLakban
Projektazonosító: KEHOP-5.4.1-16-2016-00829
Szerződött támogatás összege: 4.772.000 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.05.31.

A projektről bővebb információ a http://koralapitvany.hu/projektek/zold-energia/ oldalon olvasható.

További információ kérhető:

Mátyás Mónika, projektmenedzser, 70/904-77-94, kozpont@koralapitvany.hu

Sajtóközleményünk PDF formátumban itt érhető el.

A “Zöld energia: tények és trendek a ZöldLakban” (KEHOP-5.4.1-16-2016-00829) projekt eseményei a Széchenyi 2020 program „Szemléletformálási programok” című felhívás keretében valósulnak meg, 100%-os, vissza nem térítendő támogatási intenzitással.